Stan Beckers, instructeur jeugddrumband en dirigent opleidingsorkest

Stan Beckers

Al op jonge leeftijd ontdekt Stan Beckers (1991) zijn passie voor slagwerk. Zijn vriendjes trappen het liefst tegen een voetbal, maar Stan trapt toch echt liever op dat drum- of vibrafoonpedaal. Al snel besluit hij dan ook dat hij van zijn hobby zijn beroep wil maken. Daarom kiest Stan na het atheneum voor de bachelor studie Slagwerk aan het Maastrichtse conservatorium. 

Tijdens zijn studie krijgt hij les van vooraanstaande musici als Werner Otten, Pieter Janssen en Raymond Curfs. Na zijn bachelor volgt Stan ook nog de masteropleiding Slagwerk in Maastricht. Beide studies rondt hij cum laude af.

Sinds zijn conservatoriumstudies is Stan als paukenist en slagwerker verbonden aan diverse orkesten. Zo speelt hij regelmatig met onder meer de Marinierskapel der Koninklijke Marine, philharmonie Zuid-Nederland en het Orkest van het Oosten.

Op dit moment is Stan opnieuw aan het studeren. Hij volgt bij Pieter Janssen de opleiding tot harmonie- en fanfaredirigent. In zijn vrije tijd houdt hij daarnaast van hardlopen, films kijken en componeren.

Vanaf begin oktober 2018 is Stan tevens verantwoordelijk voor de directie van het opleidingsorkest van Muziekvereniging Voerendaal. 

 

Bart van den Hof, dirigent klarinetensemble

Bart vh HofBart van den Hof (1980) begon zijn muzikale loopbaan bij Harmonie St. Caeclia in Geulle. Na het VWO studeerde hij klarinet aan het conservatorium van Maastricht bij de docenten Jan Cober, Léon Bosch en Arno Piters. Deze studie sloot hij af met de diploma's uitvoerend en docerend musicus.
 
Bart is als solo klarinettist verbonden aan o.a. provinciaal symfonisch blaasorkest Symphonic Impulse, ArkA symfonie orkest Maastricht en het Antwerps begeleidingsorkest. Daarnaast voerde Bart soloconcerten uit met harmonie- en symfonieorkesten en gaf diverse solo- en kamermuziekrecitals.
Als docent heeft hij een volwaardige lespraktijk, waarin hij de klarinetopleiding voor een viertal muziekverenigingen verzorgd.

 

Frank Rademakers, instructeur drumband    

Frank websiteFrank begon op 10 jarige leeftijd met trommelen bij de plaatselijke Fanfare in Schinveld. Al snel ging hij naar de muziekschool in Brunssum waar hij les kreeg van Jelmo Piovesana en Henk Mennens. Samen met deze docenten maakte hij jarenlang deel uit van het HPE, Heerlens Percussie Ensemble.

In 1985 voltooide hij zijn DM slagwerkstudie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij was als slagwerker verbonden aan o.a. Revival 83, Philharmonie Bocholtz, kamermuziekensemble Contraint en de Wurmtaler Muzikanten van John Quadflieg. Vanaf 1986 was hij werkzaam als slagwerkdocent in Weert en momenteel is hij Hoofd Culturele Ontmoeting aan Centrum voor de Kunsten Eindhoven. 

Met de drumbands van o.a. Fanfare St.Jozef Someren-Heide, Harmonie Wilhelmina Wolder, Fanfare St. Lambertus Schinveld behaalde hij meer dan 10 nationale titels. Tevens is Frank actief als jurylid en componist van slagwerkmuziek.

 

 

 

Jacques Claessens, interim dirigent harmonieorkest

Jacques Claessens

Jacques Claessens (1956) studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde de diploma’s van AMV (1979) en saxofoon (1978) bij Norbert Nozy. In 1981 studeerde hij af als uitvoerend musicus saxofoon. Aansluitend behaalde hij in 1982 het diploma HaFa-directie bij Piet Stalmeier. Van 1986 tot 1988 studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Gert Buitenhuis en behaalde hij in 1988 het diploma U.M. HaFa-directie. Verder volgde Jacques nog lessen bij Lucas Vis en Jan Cober.

Vanaf 1982 tot september 2006 was hij als alt- en sopraansaxofonist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Als saxofoonsolist verzorgde hij met de Marinierskapel, het Brussels Youth Orchestra, het Groot Harmonieorkest van de BelgischeGidsen, het Euregio-harmonieorkest en andere bekende harmonieorkesten optredens in binnen- en buitenland. Jacques verzorgde in november 2006 als solist samen met het GeldersFanfare Orkest onder leiding van Tijmen Botma de wereldpremière van “El ArtisteSaxofonico” voor saxofoon en fanfareorkest van de componist Leon Vliex.

Van 1998 tot juli 2012 was hij directeur van de muziekschool te Kinrooi (B). Momenteel is Jacques als dirigent werkzaam bij Harmonie ” St.Agnes” Bunde (sinds 12 november 1979), Harmonie Sempre Avanti Tegelen (sinds 2000), de Koninklijke OudeHarmonie van Eijsden (sinds 2010) en Harmonie L’Union Fraternelle uit Veldhoven-Zeelst(sinds november 2017). Daarnaast is hij geregeld actief als gastdirigent of repetitor bij andereorkesten, examinator en jurylid.