Stan Beckers, instructeur jeugddrumband

Stan Beckers

Al op jonge leeftijd ontdekt Stan Beckers (1991) zijn passie voor slagwerk. Zijn vriendjes trappen het liefst tegen een voetbal, maar Stan trapt toch echt liever op dat drum- of vibrafoonpedaal. Al snel besluit hij dan ook dat hij van zijn hobby zijn beroep wil maken. Daarom kiest Stan na het atheneum voor de bachelor studie Slagwerk aan het Maastrichtse conservatorium. 

Tijdens zijn studie krijgt hij les van vooraanstaande musici als Werner Otten, Pieter Janssen en Raymond Curfs. Na zijn bachelor volgt Stan ook nog de masteropleiding Slagwerk in Maastricht. Beide studies rondt hij cum laude af.

Sinds zijn conservatoriumstudies is Stan als paukenist en slagwerker verbonden aan diverse orkesten. Zo speelt hij regelmatig met onder meer de Marinierskapel der Koninklijke Marine, philharmonie Zuid-Nederland en het Orkest van het Oosten.

Op dit moment is Stan opnieuw aan het studeren. Hij volgt bij Pieter Janssen de opleiding tot harmonie- en fanfaredirigent. In zijn vrije tijd houdt hij daarnaast van hardlopen, films kijken en componeren.

 

Bart van den Hof, dirigent klarinetensemble
Bart vh HofBart van den Hof (1980) begon zijn muzikale loopbaan bij Harmonie St. Caeclia in Geulle. Na het VWO studeerde hij klarinet aan het conservatorium van Maastricht bij de docenten Jan Cober, Léon Bosch en Arno Piters. Deze studie sloot hij af met de diploma's uitvoerend en docerend musicus.
 
Bart is als solo klarinettist verbonden aan o.a. provinciaal symfonisch blaasorkest Symphonic Impulse, ArkA symfonie orkest Maastricht en het Antwerps begeleidingsorkest. Daarnaast voerde Bart soloconcerten uit met harmonie- en symfonieorkesten en gaf diverse solo- en kamermuziekrecitals. Als docent heeft hij een volwaardige lespraktijk, waarin hij de klarinetopleiding voor een viertal muziekverenigingen verzorgd.

Henrico Stevens, instructeur drumband    

Henrico StevensVanaf 1 december is Henrico Stevens begonnen als instructeur van de drumband.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jacques Claessens, dirigent harmonieorkest

Jacques Claessens

Jacques Claessens (1956) studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde de diploma’s van AMV (1979) en saxofoon (1978) bij Norbert Nozy. In 1981 studeerde hij af als uitvoerend musicus saxofoon. Aansluitend behaalde hij in 1982 het diploma HaFa-directie bij Piet Stalmeier. Van 1986 tot 1988 studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Gert Buitenhuis en behaalde hij in 1988 het diploma U.M. HaFa-directie. Verder volgde Jacques nog lessen bij Lucas Vis en Jan Cober.

Vanaf 1982 tot september 2006 was hij als alt- en sopraansaxofonist verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Als saxofoonsolist verzorgde hij met de Marinierskapel, het Brussels Youth Orchestra, het Groot Harmonieorkest van de BelgischeGidsen, het Euregio-harmonieorkest en andere bekende harmonieorkesten optredens in binnen- en buitenland. Jacques verzorgde in november 2006 als solist samen met het GeldersFanfare Orkest onder leiding van Tijmen Botma de wereldpremière van “El ArtisteSaxofonico” voor saxofoon en fanfareorkest van de componist Leon Vliex.

Van 1998 tot juli 2012 was hij directeur van de muziekschool te Kinrooi (B). Momenteel is Jacques als dirigent werkzaam bij Harmonie ” St.Agnes” Bunde (sinds 12 november 1979), Harmonie Sempre Avanti Tegelen (sinds 2000), de Koninklijke OudeHarmonie van Eijsden (sinds 2010) en Harmonie L’Union Fraternelle uit Veldhoven-Zeelst(sinds november 2017). Daarnaast is hij geregeld actief als gastdirigent of repetitor bij andereorkesten, examinator en jurylid.

Jörgen Backus, Dirigent Opleidingsorkest      

bas 1 kleiner

Jörgen Backus (1979) begon op 9-jarige leeftijd met muzieklessen bij Louis Hensgens en Hans Breuls. Tot 2002 speelde hij bugel bij Société Saint Martin Fanfare de Stein. In deze tijd speelde hij ook trompet bij een Limburgstalige feestband, waar hij de overstap maakte naar groter koper: ventieltrombone en tenorhorn. Later kwam daar ook nog zang en toetsenwerk bij, waarvoor hij lessen volgde bij Leon Packbier. Nadat zijn oudste dochter ervoor koos klarinet te gaan spelen bij de lokale harmonie, besloot Jörgen in 2015 ook weer terug te keren in de HaFa-wereld en wel op bastuba. In eerste instantie bij Harmonie Sint Joseph Berg aan de Maas en daarna (ook) weer bij Société St. Martin. Ook speelt hij regelmatig mee met Koper Ensemble Stein, in verschillende projectorkesten en play ins. Daarnaast is hij regelmatig actief bij philharmonie zuidnederland, waar hij diverse educatieprojecten begeleidt en ondersteunt. 
 
Zelf dirigeren was een langgekoesterde wens. In 2018 begon Jörgen met de opleiding “dirigeren van instrumentale muziek” aan de Genkse Academie bij de Belgische dirigent en componist Kevin Houben. De eerste dirigeerervaringen werden opgedaan tijdens verschillende invalrepetities en workshops bij onder andere Mario Bürki en Bert Appermont, waarna hij in januari 2020 werd aangesteld als dirigent van het Genker Tiener Orkest. Sinds september 2020 staat hij op de bok van het opleidingsorkest van Muziekvereniging Voerendaal.

 

 

 

 

 

 

 

Deze website maakt alleen en minimaal gebruik van cookies die benodigd zijn voor het goed functioneren van de website. Bij het gebruik van de site stemt u hiermee in.
Ok