50 jaar drumband St. David

Een 50-jarig jubileum kan je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Verdeeld over het jaar heeft de Drumband van Harmonie Sint David Voerendaal haar jubileum uitgebreid gevierd. Op 9 juni presenteerde de 25-koppige groep zich voor het eerst met de nieuwe instructeur Patrick Vlassak tijdens het Cortenbach Parkconcert. Tevens vond die dag een receptie plaats wat resulteerde in een gezellige dag met mooie muzikale klanken.

In september werden de festiviteiten vervolgd met twee drukke weekenden. Op zaterdag 7 september vond een heuse Lederhos’n und Dirndlparty plaats. Cultureel Centrum De Borenburg werd volledig gehuld in Oktoberfest-stijl en Die Jungen Zillertaler en Wir Sind Spitze wisten ruim 800 mensen te amuseren met hun muziek en ongekend plezier.

Zondag 8 september werd het feest al om 11:00 uur hervat met Spät-Frühshoppen. Gedurende de dag waren er concerten van Wir Sind Spitze, Die Rötsjer Jonge, De Geliende en Kyle Schielen. Daarbij vond er een reünie plaats waarbij oud leden herinneringen met elkaar konden ophalen. Als extra kers op de taart werd Lei Dirrix verrast met een koninklijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden binnen de verening.

Op zondag 15 september organiseerde de Drumband het jaarlijkse districtsfestival van de LBT-Heerlen. Wat volgde was een dag vol met beoordelingsconcerten, publieksconcerten en een optocht door het centrum van Voerendaal. De in totaal 14 korpsen zetten hun beste beentje voor en werden beoordeeld door jurylid Henk Mennens. Tijdens de optocht bleef het droog, scheen de zon en trakteerde het Voerendaalse publiek de korpsen op een warm applaus.

Aan het einde van dag konden enkele korpsen zich gelukkig prijzen met een mooie beker. Zie hieronder het overzicht van de winnende korpsen.

Tamboer-maitreprijs: Schutterij Sint Hubertus Ubachsberg

1e divisieprijs: Drumband Sint Caecilia Simpelveld

3e divisieprijs: Drumband Les Amis Reunis Ransdaal

Dagprijs: Drumband Les Amis Reunis Ransdaal

Frans Sieben Memorial Plaquette: Drumband Les Amis Reunis Ransdaal

Bij deze willen wij graag alle deelnemers aan het districtsfestival en alle vrijwilligers en sponsoren die dit fantastische jubileumjaar mogelijk hebben gemaakt van harte bedanken! Het was top!

  

Music

 

 

 

 

 

 

 

Deze website maakt alleen en minimaal gebruik van cookies die benodigd zijn voor het goed functioneren van de website. Bij het gebruik van de site stemt u hiermee in.
Ok